woensdag 28 december 2011

Schande !!

Woest kan ik er van worden. Afgelopen week komt de dierenpolitie bij ons op de praktijk met vier in beslag genomen hondjes. Vier verwaarloosde hondjes. En met verwaarloosd bedoel ik sterk verwaarloosd. Zo sterk verwaarloosd heb ik ze zelden gezien ! De vacht was over het gehele lichaam in een grote klit gedraaid en volledig vervuild door ontlasting en urine. Daarnaast waren alle hondjes broodmager. Werkelijk schunnig ! Besloten werd om de hondje een voor een onder narcose te brengen en de vacht er voorzichtig af te scheren en knippen. Zonder narcose zou dit veel te pijnlijk zijn. Na ruim 2 uur intensief bezig te zijn geweest met 2 dierenartsen en 2 assistentes waren de hondjes weer fatsoenlijk toonbaar. In totaal is er 3,5 kg vacht afgekomen op een totaal gewicht van amper 20 kg voor alle hondjes samen. Op de foto's is goed te zien hoe erg de hondjes er aan toe waren. Gelukkig zijn de hondjes nog te redden en zal het uiteindelijk nog goed met ze komen. Voor wat betreft de eigenaar van deze hondjes : daar heb ik geen goed woord voor over. Als je de honden niet wil verzorgen zorg dan voor een goed herplaats-adres of doe ze naar het asiel. Maar laat ze niet zo verwaarlozen zoals deze dieren. Deze eigenaar zou nooit geen dieren meer mogen houden en mag wat mij betreft een forse straf opgelegd krijgen door de  rechter. Maar helaas, daar ga ik verder niet over. Voor deze vier dieren is de kerst in ieder geval goed.
2 opmerkingen:

Liesbeth zei

Vreselijk als zoiets gebeurt. Kan er dan ook niet met mijn hoofd bij dat men dat kan aanzien. Echt wat zien ze eruit om te huilen gewoon zo sneu. Die dieren vragen er niet om, om zo behandeld te worden. Ben blij dat ze goed het oude jaar uitgaan. En hopelijk vinden die diamanten mandjes weer.

Claud Lem zei

Het breekt mijn hart om dit te zien
Vervuild in hun eigen ontlasting met zo ongelooflijk veel klitten wat ontzettend zielig zeg.
Als ze daar al verwaarloost zijn zullen ze denk ik ook nog veel meer andere dingen meegemaakt hebben wat wij niet weten.
Nou gelukkig zijn ze nu verlost daarvan en gaan ze een lekker zorgeloos en vooral liefdevol leven leiden
Ja inderdaad wat mij betreft mag zo een eigenaar nooit meer een huisdier houden.
Mij is geleerd
Wie niet goed kan zijn voor dieren kan ook niet goed zijn voor mensen
Zo iemand heeft geen gevoel dat bewijst zich wel