zondag 5 oktober 2008

Aangeschoten Spin
Spin is een zwartwitte Europese Korthaar, die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats liep. Er is namelijk door een of andere hufter op hem geschoten met een buks. Ik heb hier in een eerder blogje al vaker op lopen tieren, maar schijnbaar zit de werel vol met dit soort hufters en leren ze er niets van. Ook hier weer. De bukskogel is door de buikwand heen in Spin verdwenen, die vervolgens een dag later flink ziek werd. Bij onderzoek door Nicole kwam naar voren dat de buik erg gevoelig was en op een door haar gemaakte digitale rontgenfoto is zeer duidelijk te zien dat er een bukskogel in de buik aanwezig is. De klachten wezen verder op een peritonitis (buikvliesontsteking) en dat is een indicatie voor een spoedoperatie. Dus diverse mensen van het spreekuur afgebeld en vlot met Spin de OK in. En daar bleek het binnenin een aardige puinhoop te zijn. De kogel had een grote pluk haar mee naar binnen getrokken, had vervolgens een darm geperforeerd en was in een tweede darmlis blijven steken. Vervolgens was het kogeltje al met de ontlasting mee in de dikke darm beland. Was de eigenaar een dag later geweest dan had Spin het kogeltje waarschijnlijk al uitgepoept en hadden we ons staan afvragen hoe dit heeft kunnen gebeuren en hij zo ziek kon worden. Nu konden we het echter goed verklaren en er ook wat aan doen. De darmen zijn opgefrist, de darm is weer aan elkaar gehecht, de buik is uitgebreid gespoeld om alle pus en andere troep eruit te krijgen en vervolgens is de buikwond gesloten. Al met al zijn we bijna anderhalf uur aan het opereren geweest om Spin te redden. Maar gelukkig lijkt alles goed te komen. Bij de controles vandaag is hij lekker vlot, geeft kopjes en eet en drinkt al goed. Het wachten is nog even op de eerste ontlasting, waarna hij weer lekker naar huis kan. En nu maar hopen dat de schutter ondertussen ook een ongeluk heeft gehad en in het ziekenhuis ligt, maar dat is misschien geen aardige gedachte van me ....

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien geen aardige gedachte, maar ik kan het me helemaal voorstellen. Het zou mijn buurman ook niet moeten zijn want een reisje verweggistan lijkt me dan veel verstandiger.
En dan ook de twee vreselijke bijtincidenten. Ik hoop dat de beide honden het goed maken en dat het allemal goed met ze zal aflopen.

Anoniem zei

En ik hoop dat met je mee.
Minou heeft 12 jaar met een kogeltje in het hoofd gelopen omdat het niet verwijderd kon worden. Volgens de DA toe
n der tjd.
Hoop dat hj spoedg opknapt.

Anoniem zei

We zijn nu ruim 2 weken verder en het gaat goed met Spin! Ze eet en beweegt weer als de oude.Ze kan lekker kattig doen naar onze 2 andere poezen (waaronder haar half jaar oude dochter) en als het even kan glipt ze naar boven omdat ze heel goed weet dat dat niet mag.
Naar ons idee is er een wondertje geschied in de dierenkliniekto Toen we de foto met de kogel zagen dachten we echt dat ze aan het sterven was: ze had niet meer gegeten en was zo futloos als maar kan. We zijn dan ook erg blij met een sterk stukje werk van Jan!
Joke en Harm