donderdag 3 juli 2008

Digitaal !
Eindelijk, na drie dagen van hard ploeteren door de monteur van idexx en vandaag nog door de installateur van de firma HES is het zover : Dierenkliniek Twente is digitaal ! Dat betekent dat we nu het nieuwste op het gebied van rontgenologie in huis hebben, een supersnelle digitale vlakke plaat technologie. We maken de opname met een splinternieuwe rontgenmachine van de firma HES uit Kampen op een Idexx vlakke plaat, die vervolgens in circa 10 seconden tijd wordt omgezet in een digitaal beeld op een groot LCD zwart/wit computerscherm. Hierop kunnen we de beelden vervolgens bekijken, vergroten, contrasten bijwerken, en de helderheid aanpassen. Vervolgens kun je de foto per mail versturen, of op een CD rom wegschrijven, waardoor we de klant heel makkelijk de gemaakte foto's mee naar huis kunnen geven als ze dit leuk vinden.
Maar het allerbelangrijkste is dat de diagnostische mogelijkheden weer een stuk beter zijn geworden. En daar gaat het tenslotte allemaal om !

Ook de airconditioning in het pand zijn ze mee bezig geweest vandaag, de Technische Handelsonderneming Enschede heeft vandaag de eerste plafondunit geplaatst en aanstaande vrijdag volgt de tweede. U kunt dan in een heerlijk gekoelde wachtruimte op uw beurt wachten, en ook voor de huisdieren (die soms bijna oververhit raken door de opwinding) is dit een veel plezieriger situatie. En zeker op dagen als vandaag, waarop de autothermometer op een gegeven moment maar liefst 37 graden aangaf is dit geen overbodige luxe !
Morgen moet ik nog 1 dag werken, en dan heb ik drie weken vakantie. Heerlijk, even er tussenuit zonder alle drukte en stress van de laatste drie weken. En tegelijk jammer, zoveel nieuwe speeltjes en ik ben er niet ! Maar goed, die staan er over drie weken ook nog wel, waarna ik er tenslotte nog jaren van kan genieten en uw huisdieren ermee ten dienst kan zijn.


Goede vakantie allemaal, Jan

1 opmerking:

Anoniem zei

Een hele fijne vakantie en inderdaad, over drie weken staan al die speeltjes er ook nog wel. Super dat de praktijk met de tijd mee gaat.
Misschien zou je eens moeten lezen op de weblog van het Varkensland, want daar is momenteel een varken dat iets mankeert. www.familiebofkont.nl. Daar staan ook ergens röntgenfoto's op van het diertje.