maandag 26 november 2007

Hufters
Hufters, dat vind ik het. Mensen die dieren doelbewust mishandelen mogen van mij een lange tijd opgesloten worden. En helaas moet ik zeggen, zien wij het geregeld. En er staat vrijwel nooit een bordje bij wie het gedaan heeft. De meeste dierenmishandelaars (en ook mensenmishandelaars trouwens) zijn grote lafbekken, het liefst van afstand werken met gif of met kogeltjes. Zo ook bij deze poes. Ze kwam bij Frauke op het spreekuur met een bobbel op zijn neus. Bij palpatie van de neus bleek er inderdaad een verdachte losliggende dikte aanwezig, midden op de neus, tussen de ogen. Ze heeft vervolgens een rontgenfoto gemaakt, waarop zeer duidelijk de oorzaak van de dikte te zien is ... een bukskogeltje !! Er is dus doelbewust op de kat geschoten. Jongens wat "dapper" nou van diegene die dit op zijn geweten heeft. Gelukkig kon de schutter niet al te best mikken, want iets meer naar links of rechts en het kogeltje was dwars door het oog heen richting de hersenen gegaan, waarna er onherstelbare schade was ontstaan. Gelukkig was het kogeltje nu blijven steken op het bot. We konden deze dan ook operatief verwijderen. Dat is gedaan, waarvan u hier enkele foto's ziet. Met de poes komt alles weer goed, ik wens de oorspronkelijke eigenaar van het kogeltje wat anders toe .......

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Die oorspronkelijke eigenaar van die kogel die mag ook wel eventjes bij mij langskomen. Denk niet dat er dan nog veel van hem of haar over zal zijn. Wat een vreselijk persoon moet je zijn om zoiets lafs te doen. Dieren zijn onschuldig en doen niemand kwaad. Ze zijn weerloos en kunnen zich niet verdedigen. Kan hier zo kwaad om worden.

Anoniem zei

hallo,

na aanleiding van dit verhaal vond ik dit de juiste plek om hier mijn vraag even te stellen omdat ik zo geen e-mail adres kan vinden van de dierenkliniek o.d.

Ongetwijfeld zullen jullie het mee hebben gekregen van de mechelse herder die in de wijk stadsveld/ bruggert al 2 maand rond zwerft.

Omdat wij hier in de buurt, en zelfs mensen van wesselerbrink al hebben geprobeerd het beestej te vanegn, wat overigens niet gelukt is, dacht ik laat ik de dierenkliniek eens even mailen.

Mijn vraag is dan ook of jullie geen verdofingspijltje/middeltje hebben ? of misschien een vangkooi te leen waarmee we het kunnen proberen? er moet toch echt iets aan gedaan worden !

wij hopen hier wat van u te horen.
M.vr.g. Ramona