dinsdag 14 augustus 2007

Oud, maar kregelGisteren heb ik Olaf geopereerd. Olaf is een 18 jaar oude Jack Russell Terrier, die nog erg vitaal is. Echter de laatste tijd had hij last van pijnscheuten in zijn rechter achterbeen. Bovenin tussen de spieren was een grote dikte te voelen, een zogenaamd lipoom, oftewel vetgezwel. Normaal gesproken goedaardige tumoren, die weinig problemen geven. Echter deze was zo groot aan het worden dat hij begon te drukken op de onderliggende zenuw en bloedvat. En daar reageerde Olaf op met pijnscheuten ! De enigste optie was dus de dikte er operatief uit te halen. En dat is prima gelukt, ondanks de hoge leeftijd van het hondje. Midden tussen de spieren lag een lipoom met een doorsnee van ca 9 cm. Ik ben heel benieuwd hoe Olaf de komende dagen hersteld en of het lopen ook veel makkelijker zal worden. De tijd zal het leren.


1 opmerking:

Anoniem zei

Eind augustus heb ik mijn hond laten inslapen bij jullie...
Ik had eigenlijk gehoopt dat jij er was aangezien ik met jou ontzettend goede ervaringen heb gehad met mijn poes Mara..(7 jaar geleden)
Basje was 13 en ze had een vreemde bult (waar 2 handen overheen pasten) ze was blind en liet steeds vaker alles lopen..afscheid nemen deed pijn..ik had (zo zijn mensen vaak) tegen beter weten in gehoopt dat ze te redden was..
Je log is mooi..je schrijft goed en je foto's zijn geweldig.
Mvg Maria