maandag 26 november 2007

Hangzakkat


Afgelopen vrijdag hadden we een mevrouw op het spreekuur met een heel klein kitten. Het diertje had ze opgehaald bij een fokster die geen bal verstand heeft van het fokken van katten. Tenminste als ik de verhalen van de nieuwe eigenaresse hoor. Het kitten kreeg eendagskuikens als voeding !! Ongelooflijk dat dit nog gebeurt. Het diertje was dan ook in een vreselijk slechte conditie en we hebben meerdere keren vocht en medicamenten moeten geven om het kittentje erdoor te halen. En de eigenaresse is heel druk geweest met het diertje bij te voeren. Dertien weken oud zou het poesje zijn, nou als je had gezegd acht weken dan had ik het ook geloofd ! Gelukkig lijkt het nu allemaal goed te gaan, en heeft ze een fijn en goed tehuis met een baasje die alles voor haar over heeft.

Vogeltjes



Dit weekend heb ik me weer vermaakt met mijn hobby, fotograferen. En deze keer met tuinvogeltjes. Hier heb ik al eerder wat van laten zien, maar het blijft vreselijk leuk om te doen. Ik maak een soort opstelling van mijn camera met een camouflagekleed er omheen, en zit dan op enkele meters afstand van een voerplaatsje die ik bij ons in de tuin heb gemaakt. En dan is het wachten geblazen. Meestal duurt dit niet zolang of de vogeltjes vliegen af en aan. Allerlei soorten mezen, mussen, roodborstjes, vinken, merels en vandaag zelfs een tortelduifje. Kortom een grote varieteit aan vogels. En ik maar klikken. Het nabewerken voor een mooie presentatie duurt langer dan het maken van de foto's, maar dit is ook een leuk onderdeel van de hobby. En het resultaat mag er weer wezen, al zeg ik het zelf. Maar (ver)oordeelt u zelf maar !

Hufters




Hufters, dat vind ik het. Mensen die dieren doelbewust mishandelen mogen van mij een lange tijd opgesloten worden. En helaas moet ik zeggen, zien wij het geregeld. En er staat vrijwel nooit een bordje bij wie het gedaan heeft. De meeste dierenmishandelaars (en ook mensenmishandelaars trouwens) zijn grote lafbekken, het liefst van afstand werken met gif of met kogeltjes. Zo ook bij deze poes. Ze kwam bij Frauke op het spreekuur met een bobbel op zijn neus. Bij palpatie van de neus bleek er inderdaad een verdachte losliggende dikte aanwezig, midden op de neus, tussen de ogen. Ze heeft vervolgens een rontgenfoto gemaakt, waarop zeer duidelijk de oorzaak van de dikte te zien is ... een bukskogeltje !! Er is dus doelbewust op de kat geschoten. Jongens wat "dapper" nou van diegene die dit op zijn geweten heeft. Gelukkig kon de schutter niet al te best mikken, want iets meer naar links of rechts en het kogeltje was dwars door het oog heen richting de hersenen gegaan, waarna er onherstelbare schade was ontstaan. Gelukkig was het kogeltje nu blijven steken op het bot. We konden deze dan ook operatief verwijderen. Dat is gedaan, waarvan u hier enkele foto's ziet. Met de poes komt alles weer goed, ik wens de oorspronkelijke eigenaar van het kogeltje wat anders toe .......

donderdag 22 november 2007

Stralend





























Vanochtend toen ik met de hond liep beloofde het al een schitterende morgen te worden. Het opkomende licht en de lichte grondmist waren een schitterende combinatie. En dan begint het te kriebelen, dan moet ik er op uit met de camera. Dat mooie licht vastleggen ! Dus in de auto en op stap, eerst door het Groot-Brunink heen, en daarna naar het Buurser zand. En de belofte kwam uit, prachtige sfeerbeelden kunnen maken. De dag is dan al helemaal goed en kan niet meer stuk.

zondag 18 november 2007

Stalkoeien

Het loopt weer tegen de winter aan. De koeien gaan 's nachts weer op stal en ook overdag staan lang niet alle koeien meer in de wei. Zo ook op deze boerderij in Brabant, waar ik afgelopen week moest zijn op een bruiloft. Toen ik 's avonds laat even naar mijn auto liep kon ik deze scene in de stal niet laten schieten. Ik moest er even een foto van maken. Wat een sfeer ! Die damp van de koeien, het water dat de middelste koe uit de bek loopt en dat zo prachtig schittert in het maanlicht en stallicht. Als ik de foto zie dan hoor en ruik ik bijna de koeien, het kuilvoer en het gemaal van de herkauwende kaken. Heerlijk !


zaterdag 10 november 2007

Brutaaltje














Een van de mooiste vogeltjes in de tuin vind ik het roodborstje. Prachtige kleuren en altijd heel levendig. En heerlijk brutaal. Als je in de tuin aan het werk bent dan zitten ze rustig op een metertje afstand naar je te schelden. En met een bult lawaai over het algemeen. Sommigen zijn zelfs zo brutaal dat ze bijna op je schop gaan zitten. Vandaag ben ik wat tuinvogels gaan fotograferen, waaronder uiteraard ook het roodborstje. Deze jongen (of dame ?) was al net zo brutaal. Op de tuintafel en stoelen op nog geen 2 meter afstand bleef hij heerlijk brutaal naar me kijken, tot hij met een luid getjilp een eind verderop vloog, mij dit aandenken achterlatend.
Geweldig !

zondag 4 november 2007

Jong spul















Afgelopen week heb ik veel jonge dieren op het spreekuur gehad. En als ik iets leuk vind is het wel dat jonge en onbevangen spul. Ze lopen nog vrolijk rond te rennen, kwispelen enthousiast als je ze aanhaalt en vinden alles prachtig. Tot ze de eerste prik of andere ingreep hebben gehad. Als ze ouder worden is er altijd wel eens iets gebeurd wat of pijnlijk of angstig is geweest. En dan is het vaak gedaan met de onbevangenheid, en zijn ze heel afwachtend. Gelukkig zijn de meeste dieren dan nog wel weer te paaien met een koekje, we hebben zelfs een aantal dieren dat binnenloopt en me gelijk voorbij loopt op weg naar de koekjespot. Dat is dan wel weer heel erg grappig om te zien. Maar het leukst blijven toch die beestjes van 6 tot 10 weken oud, heerlijk !